Kaarsen in jouw zaak

Tips voor kaarsen |
Hergebruik het glas van jouw kaars

Als je kaars in glas op is, hoef je er niet meteen mee naar de glascontainer. Wist je dat je het glas makkelijk kan reinigen en hergebruiken? En wel op meer dan één manier!

Hoe reinig je het glas waar de kaars in zat?

Zet het afgekoelde glas een nachtje in de diepvriezer. Hierdoor trekken de restjes kaarsvet samen en zijn ze makkelijker te verwijderen. Je kan de resten vlot met de hand verwijderen. Was het glas nog even na om alle sporen van kaarsvet te verwijderen.

Je kan het resterende kaarsvet ook smelten. Verwarm het kaarsvet in je glas au bain-marie in een ketel of spoel het glas met kokend water.

Je kaarsenhouder is weer als nieuw

Nu je glas weer proper is, kan je het opnieuw gebruiken als kaarsenhouder. Afhankelijk van de grootte, gebruik je een theelicht, maxi Clearlight of refill om sfeer te creëren. Voor extra stevigheid kan het glas opvullen met wat zand of steentjes voor je het theelicht of de refill erin doet.

Tafeldecoratie

Je kan je glas ook inzetten als tafeldecoratie. Vul het met water en laat er een kleurrijk drijfkaarsje in zakken. Waarom plant je er geen kruiden of een bloempje in? Je gerecycleerde glas kan ook dienst doen als servettenhouder of suikerkannetje.

Verdelers
Op zoek naar Spaas horecakaarsen?
Bekijk onze verkooppunten