FAQ

FAQ

1. Wie is de verkoper?

Spaas Kaarsen NV heeft haar maatschappelijke zetel te 3930 Hamont-Achel, Industriestraat 11 in België en is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder het nummer 0435.854.157. Het BTW nummer is BE 0435.854.157 (“Verkoper”)

Ons bankrekeningnummer is ING BE44 0017 2940 7845.

2. Welke producten heeft Spaas voor professionals?

Wij willen onze horecaklanten inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag. Daarom ontwikkelden we een specifiek assortiment voor de horeca, dat aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoet.

We weten dat er nood is aan kwalitatieve kaarsen die lang branden, makkelijk te (her)gebruiken zijn en die passen in elk interieur.

In ons assortiment horecakaarsen vind je kaarsen in glas, kleurrijke kaarsenhouders, refills en nog veel meer. Sommige kaarsen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in restaurants en cafés.

Op deze website vind je een compleet overzicht van al onze horecakaarsen.

3. Hoe kies ik de geschikte kaars voor mijn zaak?

Ga even na welke uitstraling je zaak moet hebben. Is jouw zaak het perfecte kader voor een romantisch diner of verwelkom je liever klanten voor een efficiënte zakenlunch? Ga je voor tijdloze elegantie of strak en modern?

Kies vervolgend voor theelichthouders die thuishoren in dat plaatje.

Welke brandtijd moeten kaarsen hebben voor jou? De keuze van je theelichten kan je perfect afstemmen op de openingstijden van je zaak. Heb je een drukbezochte horecazaak die dagelijks geopend is, dan zijn refills van 24h een nog betere oplossing.

Vind je het moeilijk om knopen door te hakken? We adviseren je graag om de perfecte kaarsen voor jouw zaak te vinden. Twijfel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Bij ‘Tips & inspiratie’ geven we ook heel wat handige informatie over stijlkeuzes, gebruiksgemak en efficiëntie.

4. Moet ik de etiketten van de kaarsen verwijderen voordat ik ze gebruik?

Het label dat rondom de kaarsen zit moet je zeker verwijderen, maar het etiket onder de kaarsen mag je gewoon laten zitten.

6. Waar vind ik de horecakaarsen van Spaas?

Je vindt onze producten in horecagroothandels, maar je kan ze ook rechtstreeks online bestellen bij horecaspeciaalzaken. Bij 'onze verdelers' vind je een handig overzicht. 

7. Hoe veilig zijn de kaarsen van Spaas?

Voor Spaas Kaarsen is het van het grootste belang om veilige en goed presterende kaarsen te maken.

Daarom gebruiken we enkel de best beschikbare basismaterialen en vervaardigen we ze tot goed brandende kaarsen. Hierin komt de expertise die we meer dan 150 jaar opgebouwd hebben handig van pas.

We ontwikkelen ons assortiment met zorg en testen al onze kaarsen op continue basis in ons eigen labo. De kaarsen die we ontwikkelen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen in de kaarsenindustrie, zoals REACH, CLP en RAL.

Via onze labels en verpakkingen informeren we de eindgebruiker ook over het correcte gebruik van onze kaarsen.

8. Hecht Spaas belang aan duurzaam ondernemen?

Spaas Kaarsen zet volop in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. De inspanningen die we op dit vlak al namen lieten we in 2020 beoordelen door Ecovadis, een onafhankelijk doorlichtingsorgaan. Dit gebeurde op vier cruciale vlakken: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

We kregen een zilveren medaille, waarmee we behoren tot de top 25% van alle doorgelichte bedrijven. Op termijn willen we deze score nog verbeteren.

9. Waarom kiezen voor Spaas?

Kaarsen maken zit ons in het bloed. Als je kaarsen van Spaas koopt mag je zeker zijn van de kwaliteit.

Speciaal voor de horecasector ontwikkelden we een assortiment stijlvolle kaarsen met een warme uitstraling, die aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

We werken enkel met goed gebalanceerde blends, kwalitatieve wieken en hittebestendig glaswerk dat tegen een stootje kan.

Onze missie: onze klanten inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag.

10. Hoe kom ik in contact met iemand bij Spaas?

Als je met een vraag of opmerking zit over ons product of bedrijf, kan je van je laten horen via het contactformulier. We reageren binnen de werkweek.

Je kan ons ook altijd telefonisch bereiken op het nummer +32 (0)11 62.13.11. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08u30 en 17u00.

11. Wat kan ik doen wanneer ik niet tevreden ben over een product?

Twijfel niet om ons te contacteren als je niet tevreden bent over de kwaliteit van een product. Je kan ons gemakkelijk contacteren via het contactformulier. Geef dan ook zeker mee om welke kaars het gaat en wat er precies misloopt.

We vinden het belangrijk dat onze producten de verwachtingen van onze klanten inlossen. Als onze kaarsen niet branden volgens de beloofde kwaliteitsnormen, kan je ze kosteloos inruilen.

Verdelers
Op zoek naar Spaas horecakaarsen?
Bekijk onze verkooppunten